OP joustoluotto ei ole välttämättä halvin! Kilpailuta ennen kuin haet!

OP joustoluotto ei ole välttämättä halvin. Siksi joustoluotto kannattaa kilpailuttaa yli 25 eri pankilla ja rahoituslaitoksella. Saat luottopäätöksen heti ja rahat tilille jopa samana päivänä.

Esimerkki lainakustannuksista: Joustoluoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Joustoluotto.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki joustoluotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Joustoluotto.comin yhteistyökumppani.

OP joustoluotto

op joustoluotto

OP joustoluotto voi olla monelle yllättävän kallis

OP:lta on mahdollista hakea 1000 – 8500 euron suuruista joustolainaa. OP:n joustoluotto sopii erilaisiin pieniin hankintoihin tai esimerkiksi muuton tai remontin rahoittamiseen. Sitä voi myös käyttää esimerkiksi talouden tasapainottamiseen hankalassa rahatilanteessa. Luoton voi saada täysin ilman takaajia ja vakuuksia. Lisäksi asiakkaat saavat OP-bonuksia joustoluotostaan.

Joustolainan saa tililleen juuri itselleen sopivana ajankohtana. Joustolaina joustaa myös ensinoston jälkeen – kun luottoa on maksanut takaisin, voi sitä nostaa käyttöönsä uudelleen ilman uuden hakemuksen tekemistä. Joustoluotto toimii siis hieman luottokortin tapaan ja toimii jatkuviin arjen rahoitustarpeisiin. Luottoa voi siis siirtää tililleen aina, kun sitä tarvitsee, ja sitä maksetaan takaisin samaan tapaan kuin luottokorttilaskua.

Ensimmäisen OP joustoluotolta tehdyn noston tulee olla vähintään 1000 euron suuruinen. Tämän jälkeen asiakas voi kuitenkin nostaa myös pienempiä summia.

Kuka voi hakea Osuuspankin joustoluottoa?

OP joustoluotto voidaan myöntää vain Osuuspankin tai Helsingin OP Pankin pitkäaikaisille, pääasiallisille asiakkaille. Jos olet kiinnostunut OP:n joustoluotosta, mutta et ole pankin asiakas, kannattaa sinun kuitenkin varata tapaamisaika lähimpään konttoriin. Luoton hakijan tulee myös olla vähintään 23-vuotias ja hänellä tulee olla säännöllisiä palkka- tai eläketuloja sekä riittävä maksukyky. Hakijan tulee myös olla hoitanut raha-asiansa moitteettomasti, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Lisäksi hakijan tulee asua pysyvästi Suomessa. Vakuuksia tai takaajia hakijalla ei tarvitse olla.

Miten OP joustoluoton hakuprosessi toimii?

Jos et ole vielä OP:n asiakas, kannattaa joustoluoton hakemiseksi varata aika lähimpään OP-konttoriin. OP:n asiakkaat voivat kuitenkin täyttää lainahakemuksen kätevästi netissä. Netissä täytettyyn luottohakemukseen saa päätöksen useimmiten heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen hakija voi nostaa tilillensä koko luoton tai vähintään osan siitä joko heti tai myöhemmin. Ensinoston tulee kuitenkin olla vähintään 1000 euron suuruinen. Luottopäätös on voimassa 3 kuukautta. Kun asiakas on maksanut luottoa pois, vapautuu hänelle taas käyttöön luottoa, jota hän voi nostaa tarvittaessa käyttöönsä.

OP joustoluoton takaisinmaksu

OP joustoluottoa tulee lyhentää kuukausittain sovitun suuruisen erän verran. Lyhennyksen tulee kuitenkin olla aina vähintään 2,5 % luottorajasta ja vähintään 50 euroa. Luoton takaisinmaksun eräpäivä voi olla kuun 1.,8., 16. tai 24. päivä.

OP joustoluotolle on saatavissa yksi maksuvapaa kuukausi vuodessa. Tämän kuukauden aikana luottoa ei tarvitse lyhentää eikä myöskään korkoja tarvitse maksaa. Maksuvapaata kuukautta ei voi vaihdella, vaan sen tulee olla sama kuukausi joka vuosi. Jo muodostettua laskua ei kuitenkaan voi perua pyytämällä maksuvapaata kuukautta.

Halutessaan asiakas voi tehdä myös ylimääräisiä lyhennyksiä tavanomaisen kuukausierän lisäksi. Ylimääräinen lyhennys ei kuitenkaan siirrä seuraavan maksun eräpäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei aiheudu kuluja.

OP joustoluoton kustannukset

OP joustoluoton nostamisesta veloitetaan aina nostokulu, joka on 3 % nostettavasta summasta, mutta aina kuitenkin vähintään 3 euroa ja korkeintaan 170 euroa. Lisäksi joustoluotosta aiheutuu 50 euron vuosimaksu ja 4 euron kuukausittainen laskutuspalkkio e-laskua käytettäessä. Paperilaskua tai suoramaksua käyttäessä laskutuspalkkio on 5 euroa kuukaudessa. Luoton korko on suuruudeltaan 3 kuukauden Euribor + 6,5 %. Kaikki kulut huomioon ottava todellinen vuosikorko 3000 euron suuruiselle OP joustoluotolle on 17,6 %.

Kannattaako OP:n joustoluotto?

OP joustoluotto on kätevä ratkaisu tilanteessa, jossa kaipaa nopeaa ratkaisua arjen pieniin rahoitustarpeisiin. Luoton saamiseksi ei vaadita takaajia tai vakuuksia ja tulojenkaan ei tarvitse olla kummoisella tasolla, kunhan säännöllisiä tuloja on, eikä maksuhäiriömerkintöjä löydy. Tästä huolimatta joustoluoton kilpailuttaminen on kuitenkin järkevämpää kuin joustoluoton hakeminen suoraan OP:lta. Kilpailuttamalla joustoluoton saat aina käyttöösi parhaat ehdot ja matalimman todellisen vuosikoron.