Joustoluottovertailu: 5 minuutin työllä Tiina säästi jopa tuhansia euroja!

Kilpailuta joustoluotto yli 25 eri pankilla ja rahoituslaitoksella yhdellä hakemuksella. Saat luottopäätöksen välittömästi ja rahat tilille jopa samana päivänä.

Esimerkki lainakustannuksista: Joustoluoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Joustoluotto.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki joustoluotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Joustoluotto.comin yhteistyökumppani.

Joustoluottovertailu

Joustoluottovertailu

Erään perheen tarina: joustoluotosta lääke velkavaivoihin

Tiinan elämä oli hyvällä mallilla. Oli asunto, työ, mies, lapsi ja koira. Tulojakin pariskunnalle kertyi ihan mukavasti. Oli kuitenkin eräs ongelma. Tiina ja hänen miehensä olivat monen muun ikäisensä parin tapaan ostaneet oman asunnon. Sinänsä asunnon ostaminen oli järkevä teko. Nyt ei rahaa enää menisi asunnon omistajalle, vaan rahat kilahtivat omaan pussiin. Vielä oli kuitenkin pitkä aika siihen, että kaikki lainaerät saataisiin maksetuiksi.

Suoraan sanoen asunnon hankinnassa oli oltu kenties hieman liian leväperäisiä. Tai, miten sen nyt sanoisi, oltiin haluttu riittävän hyvää ja oltu valmiita maksamaan hieman enemmän kuin kivuitta olisi ollut varaa. Sinänsä ratkaisu oli järkevä, tultaisiinhan asunnossa asumaan mahdollisesti koko loppuelämä. Eikä kyse ollut pelkästään asunnon hinnasta. Jotta tilasta saatiin oman näköisensä, oli siihen tehtävä pientä remonttia. Tämä summa lisättiin asuntolainaan.

Sinänsä ratkaisu ei ollut huono. Tekemällä asioita itse, säästettiin remonttikuluissa, eikä kokonaissumma edelleenkään kasvanut turhan isoksi. Tai siltä se ainakin aluksi tuntui. Tosiasia kuitenkin oli, että summa joka lainan lyhentämisen jälkeen jäi käteen, oli selkeästi vähäisempi kuin mihin oli totuttu. Tässä piili juuri se siemen, josta kaikki lähti itämään.

Jonkin aikaa Tiina ja hänen miehensä elivät niukemmin. Sitten tuli pientä ostettavaa, mikä kasvatti menoja, pikkaisen vain. Oli talvi ja tarvittiin uusia vaatteita. Lomallakin piti käydä. Näistä selvittiin osittain luottokorttia vinguttamalla. Ja koska Tiinan mies oli hyväpalkkaisessa työssä, löytyi tämän kortilta mitä vinguttaa. Ne voisi sitten maksaa takaisin, he ajattelivat, kunhan selvittäisiin talvesta. Kesällä olisi mahdollista elää pienemmälläkin rahalla. Silloinhan saattoi viettää aikaa ulkona, vähissä vaatteissa, mitä sellainen nyt muka maksoi?

Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan kuten oli suunniteltu. Tuli yllättävää rahanmenoa. Ensin hajosi pesukone. No, olihan se jo aikansa palvellut. Mutta, kuten yleensä, vahinko ei tullut yksin. Myös tiskikone päätti sanoa sopimuksensa irti vain parin päivän viiveellä. Sitten perheen lapsi sairastui harvinaiseen tautiin, mikä tuotti jälleen lisäkuluja. Kaikki tämä oli vain hoidettava. Ei sitä siinä tilanteessa edes ajatellut rahoja. Tuli tärkeämpääkin huolehdittavaa.

Tiina otti pikavipin, saadakseen kuluja katetuksi. Sen ottaminen tapahtui hetken mielijohteesta. Järkevämpää olisi ollut hakea lainaa pankista, mutta kun tuntui että nämä asiat oli nyt vain saatava järjestykseen nopeasti. Tämän lisäksi oli sitten vielä ne luottokorttilaskut, jotka olivat edelleen hoitamatta. Eikä niiden hoitaminen näyttänyt mahdolliselta lähitulevaisuudessakaan. Ja asuntolainan lyhennykset poistivat tililtä rahaa säännölliseen tahtiin. Mikä eteen? Alkoi iskeä paniikki.

Tässä vaiheessa Tiina ja hänen miehensä menivät pankkiin. Siellä he selittivät tilanteensa. Pankin virkailija ei ollut yllättynyt. Pariskunnan tilanne oli hänelle tuttu monien asiakkaiden kautta – myös hyvätuloisten. Ratkaisuksi kasaantuneisiin velkaongelmiin pankki tarjosi joustoluottoa. Ratkaisu kuulosti hyvältä. Kaikki kertyneet velat, asuntolainaa lukuunottamatta, laitettaisiin yhden luoton alle. Näin päästäisiin eroon monelle taholle suuntautuvista veloista, joissa osista vielä oli varsin korkea korko. Tämän jälkeen tehtäisiin maksusuunnitelma ja katsottaisiin millä aikavälillä velat olisi mahdollista maksaa pois. Se tietysti vaatisi tarkkaa taloudenpitoa perheen piirissä, mutta siitä oli kuitenkin mahdollista selvitä.

Helpotuksen huokaus. Ratkaisu näytti olevan käsillä. Onneksi pariskunta ei kuitenkaan kirjoittanut heti uutta sopimusta. Niin hyvin kuin pankki olikin heitä palvellut, halusi Tiinan mies kuitenkin vielä selvittää asiaa. Hän kirjautui joustoluoton kilpailutuspalveluun ja vertaili eri luottoja. Kävi ilmi, ettei heidän pankkinsa korot olleet parhaat mahdolliset. Valitsemalla toisen joustoluoton, oli korkojen osalta mahdollista säästää satoja euroja. Tiukan rahan taloudessa se oli merkittävä summa.

Tiinan viesti joustoluoton ottajille onkin: vertaile ensin, valitse sitten. Mitään et voi menettää, voit vain voittaa. Aivan kuten nopeat ratkaisut eivät ole raha-asioissa yleensäkään hyviä, eivät ne ole sitä tässäkään asiassa. Kun kyse on rahasta, kilpailuttaminen kannattaa aina.