Uudet pikalainat - Vertaile tai kilpailuta 100 € - 60 000 €

Uudet pikalainat. Vertaile tai kilpailuta 100 € - 60 000 €. Luottopäätös heti ja rahat tilille jopa samana päivänä.

Esimerkkilaskelma: Joustoluoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Joustoluotto.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki joustoluotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Joustoluotto.comin yhteistyökumppani.

Uudet pikalainat

Uudet pikalainat

Uudet pikalainat – Kilpailuta tai vertaile

Pikalainat eivät ole mikään uusi ilmiö Suomen lainamarkkinoilla, mutta muuttuneen lainsäädännön myötä pikalainaa saadaan nykyisin kuluttajan näkökulmasta hieman edullisimmilla ehdoilla – etenkin muuttunut korkolainsäädäntö on tuonut lainan kuluja alas. Lainasta ei koskaan voi kiskoa mitä tahansa korkoa, vaan kaikkien kulujen ja korkojen tulee noudattaa Suomen lainsäädäntöä, aina kun lainaa tarjotaan Suomen markkinoilla. Pikalainaajia on Suomen markkinoilla useita, kannattaakin tarkistaa uudet pikalainat ja niiden tarjoajat ennen uuden lainan ottamista.

Pikalainat kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa: vertailupalvelumme kautta voit kilpailuttaa lainat helposti ja nopeasti. Vertailun jälkeen lainan voi nostaa vaikka heti tililleen.

Uudet pikalainat

Uudistunut lainsäädäntö on tuonut lainamarkkinoille toivottua uutta selkeyttä. Itse asiassa lainansaanti on osin vaikeutunut, mutta lainaa myönnetään entistä vastuullisemmin – käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lainaa myönnetään niille henkilöille, joilla on varmasti lainanmaksukykyä. Lisäksi kaikista suurimpien korkojen kiskominen on uuden lainsäädännön myötä mahdotonta.

Tarkoituksena on ollut suojella kuluttajia, ja estää kuluttajia ylivelkaantumasta. Matalammat korot ja pikalainojen tiukempi säätely tervehdyttää lainamarkkinoita, samalla kun kuluttajat saavat aikaisempaa kohtuuhintaisempia lainoja. Rahan lainaamisessa ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta ihan mihin hintaan tahansa sitä ei kuitenkaan saa tehdä. Kohtuus niin koroissa kuin lainasummissa on kohdallaan.

Tulevaisuudessa on toiveena myös niin sanottu positiivinen luottorekisteri, jonka kautta lainanantajat saavat entistä helpommin tietoa lainansaajasta, ja voivat myöntää lainaa helposti niille, jotka ovat maksukykyisiä.

Kilpailu on kuluttajan etu – kuka saa lainaa?

Uudet pikalainat ovat tuoneet markkinoille tervettä kilpailua. Kannattaa muistaa, että usein kilpailu on lopulta myös kuluttajan etu – kun kilpailu on kovaa, lainanantajat joutuvat parantamaan tarjouksiaan. Periaatteessa perusehdot lainan saamiselle ovat samat kuin ennenkin, vaikka osin näitä kriteereitä on tiukennettu. Kun nämä perusehdot ovat kunnossa, ovat mahdollisuudet lainan saamiselle hyvät:

  • Hakijan tulee aina olla vähintään 18-vuotias
  • Hakijalla tulee olla pysyvä osoite Suomessa
  • Hakijalla tulee olla säännöllisiä tuloja
  • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää

18-vuotias saa Suomessa lainaa, mutta nuorelle hakijalle tarjontaa on vähemmän. Vertailumme kautta selviää kuitenkin helposti juuri ne lainat, jotka ovat saatavilla. Lainan hakijan ei välttämättä tarvitse olla Suomen kansalainen, mutta lainanmyöntäjät vaativat, että lainanhakijalla on Suomessa pysyvä osoite. Säännölliset tulot ovat niin ikään oleellinen tekijä lainan saamiselle. Tulot voivat olla palkkatuloa tai etuuksia kuten eläkettä. Maksuhäiriöttömyys on tärkeää, sillä se todistaa, että lainanhakija on luottokelpoinen. Vain harva lainanantaja myöntäisi lainaa maksuhäiriöiselle.

Omia lainansaantimahdollisuuksia voi parantaa hakemalla lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa. Jos raha tulee saman talouden käyttöön, voidaan sitä hakea kumppanin kanssa – lainaa saadaan enmmän rinnakkaishakijan kanssa, sillä molempiin tulot huomioidaan hakemuksessa. Myös lainanantajat suosittelevat usein lainan hakemista yhdessä.

Uusi pikalaina – Onko se varmasti järkevää?

Pikalaina on entistä järkevämpi vaihtoehto, kun korot ovat tulleet alas. Lainaa ei kuitenkaan koskaan kannata ottaa turhaan, vaan lainan ottamiselle tulee aina olla jokin selkeä syy. Pikalainaa voidaan ottaa moneen eri tarkoitukseen, kuten auton hankintaan, remonttiin, laskujen maksuun tai ansaitun lomamatkan toteuttamiseen. Olennaisinta on kyky maksaa laina takaisin kaikkine korkoineen ja kuluineen. Jokaisen lainan hakijan tulee tehdä realistinen maksusuunnitelma. Voit esimerkiksi kartoittaa, kuinka paljon pystyt maksamaan lainaa takaisin kuukaudessa, ja säätää lainasumman sekä siihen sopivan takaisinmaksusuunnitelman omaan elämäntilanteeseen sopivalla tavalla.

Lainaa ei koskaan kannata ottaa tilanteeseen, jossa ylivelkaantuminen on vaarana, tai hetken mielijohteesta. Onneksi lainaa ei saada ihan milloin tahansa – lainaa ei esimerkiksi voi ensikerran nostaa yöaikaan. Lainaa kannattaa aina ottaa järkevästi aina sen verran kuin varmasti pystyy maksamaan takaisin.