Puhelin osamaksulla vai lainalla (korko 4,19% - 20%)?

Hanki puhelin osamaksun sijaan kilpailutetulla lainalla. Voit maksaa puhelimen kätevästi lainalla, jonka korko on kilpailutettu. Lue lisää.

puhelin osamaksulla
Suomi (Zmarta)

Esimerkki lainakustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Joustoluotto.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki luotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Joustoluotto.comin yhteistyökumppani.

Säästä Joustoluotto.comin avulla, kuten tuhannet muut ovat tehneet

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Näin Joustoluotto.com kilpailutus toimii

hakemus

1. Täytä lainahakemus

Täytä maksuton hakemus muutamassa minuutissa.

vertaile

2. Vertaa lainatarjouksia

Kilpailutus tehdään usean eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras vaihtoehto.

Puhelin osamaksulla vai kilpailutetulla lainalla?

Osamaksulla ostaminen on suosittu vaihtoehto, kun haluat hankkia uuden puhelimen ilman, että sinun tarvitsee maksaa koko summaa kerralla.

Puhelin osamaksulla tarkoittaa, että maksat puhelimen hinnan erissä kuukausittain sopimuksen mukaan. Tämä voi olla kätevä ratkaisu sinulle, jos et halua tai et pysty kuluttamaan suuria summia rahaa kertahankintaan.

Kun harkitset puhelimen hankkimista osamaksulla, on tärkeää vertailla eri kauppojen ja operaattoreiden tarjoamia osamaksuehtoja.

Eri vaihtoehdoissa on eroja niin korkojen, maksuaikojen kuin kuukausierien suuruudessa. Jotkut tarjoajat saattavat tarjota jopa korottomia ja kuluttomia osamaksuvaihtoehtoja, jolloin säästät selvää rahaa verrattuna kertamaksuun.

Jos osamaksun ehdot ja korot tuntuvat sinusta korkeilta, voit harkita edullisen lainan kilpailuttamista esimerkiksi Joustoluotto.comin kaltaisella vertailualustalla.

Näin saat mahdollisuuden vertailla lainatarjouksia ja valita sinulle sopivin vaihtoehto, joka voi olla taloudellisesti järkevämpi päätös pitkällä aikavälillä.

Osta puhelin kalliin osamaksun sijaan edullisella lainalla

Kun harkitset uuden puhelimen hankintaa, on vertailu lainan ja osamaksun välillä tärkeää taloudellisen päätöksen tekemiseksi.

Osamaksun perusteet

Osamaksulla puhelin tarkoittaa, että maksat laitteen hinnan erissä kuukausittain. Yleinen käytäntö on, että osamaksun yhteydessä peritään korkoa ja mahdollisia muita kuluja, kuten avausmaksua tai laskutuspalkkiota.

Osamaksusopimuksessa maksuaika voi olla esimerkiksi 12 kuukautta, jonka puitteissa sinun tulee maksaa puhelimen hinta kokonaisuudessaan.

Osamaksun hyödyt ja haitat

Osamaksun etuna on kyky hankkia puhelin välittömästi, vaikka et pystyisi maksamaan koko summaa kerralla. Sinulle avautuu mahdollisuus levittää maksut pidemmälle aikavälille, mikä voi helpottaa taloudellista tilannettasi lyhyellä tähtäimellä.

Haittapuolena kuitenkin korot ja lisäkulut voivat nostaa puhelimen kokonaishintaa merkittävästi.

Voit välttää osamaksun ylimääräisiä kuluja kilpailuttamalla lainat esimerkiksi Joustoluotto.comin avulla. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, mikäli et halua sitoutua osamaksun korkeisiin kustannuksiin ja mahdollisiin piilokuluihin.

Lainalla saatat löytää edullisemman vaihtoehdon puhelimen rahoittamiseen ja usein vieläpä selkeämmillä lainaehdoilla.

Eri puhelinmallien saatavuus osamaksulla

Osamaksulla hankkiessasi puhelimen, saatat kohdata vaihtelevan valikoiman ja hintoja eri merkeiltä ja malleilta. Vertailu eri vaihtoehtojen kesken voi auttaa sinua tunnistamaan taloudellisesti järkevämmän ratkaisun, kuten mahdollisen pikavipin tai lainavaihtoehdon, esimerkiksi Joustoluotto.comista.

Apple iPhone osamaksutarjoukset

Apple iPhone -puhelimet ovat markkinoiden suosittuja malleja, ja ne ovat saatavilla osamaksulla monista verkkokauppoista.

Varsinkin uusimmat mallit, kuten iPhone 13 ja iPhone 13 Pro, löytyvät usein osamaksutarjouksina, joissa kuukausittaiset maksut alkavat yleensä noin 30€/kk.

  • iPhone 13: Alkaen 30€/kk
  • iPhone 13 Pro: Alkaen 35€/kk

Muistathan, että osamaksun kokonaiskustannukset saattavat olla korkeammat kuin yhden kertamaksun kautta suoritettu ostos.

Android-puhelimet osamaksulla

Android-käyttöjärjestelmällä varustettujen puhelimien kirjo on laaja, ja osamaksulla on saatavilla eri hintaluokkien puhelimia alkaen 9€/kk.

Esimerkiksi Samsung Galaxy S21 tai OnePlus 9 -mallien osamaksusopimukset tarjoavat joustavuutta maksuaikatauluun.

  • Samsung Galaxy S21: Alkaen 20€/kk
  • OnePlus 9: Alkaen 19€/kk

Ennen osamaksusopimuksen tekemistä on tärkeää verrata kokonaishintoja ja ehtoja.

Muut merkit ja mallit

Muita merkkejä ja niiden malleja myydään myös osamaksulla, jolloin voit löytää edullisempia vaihtoehtoja.

Esimerkiksi Xiaomi ja Motorola tarjoavat kilpailukykyisiä hintoja pienemmällä kuukausierällä tarjolla olevien mallien joukossa.

  • Xiaomi Mi 11: Alkaen 15€/kk
  • Motorola G9 Play: Alkaen 10€/kk

Laina- tai kulutusluottotarjousten vertailu, kuten Joustoluotto.com tarjoaa, voi olla hyödyllinen nähdäksesi, millainen rahoitusmuoto sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi.

Vaadittavat edellytykset osamaksukaupassa

Kun harkitset puhelimen hankkimista osamaksulla, on tärkeää varmistaa, että täytät kaikki osamaksukaupan edellytykset. Seuraavassa käydään läpi keskeiset seikat, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota.

Luottotiedot ja niiden merkitys

Luottotietojen olemassaolo on ehdoton vaatimus puhelin osamaksulla hankittaessa.

Jos sinulla ei ole luottotietoja, myyjä tai rahoittaja ei yleensä myönnä osamaksusopimusta.

Tämä johtuu siitä, että luottotiedoilla pyritään arvioimaan maksukykysi ja sitä, oletko aikaisemmin hoitanut raha-asiasi ajallaan.

Tulojen ja maksukyvyn todentaminen

Osamaksusopimusta varten sinun on kyettävä osoittamaan säännölliset tulot, joiden avulla voit kattaa kuukausittaiset osamaksuerät.

Tulojen todentaminen voi tapahtua esimerkiksi palkkalaskelman tai tiliotteiden avulla.

Sinun tulisi varmistaa, että tulosi riittävät kattamaan kaikki kulut ilman taloudellista ylirasitusta.

Ikäraja ja henkilöllisyystodistuksen tarve

Puhelimen hankkiminen osamaksulla edellyttää yleensä vähintään 18 vuoden ikää.

Henkilöllisyyden ja iän vahvistamiseksi saatat tarvita voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen, kuten passin tai ajokortin.

Verkkokaupoissa osto voi vaatia vahvan sähköisen tunnistautumisen, kuten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Osamaksusopimuksen yksityiskohdat

Osamaksulla hankittaessa tulee kiinnittää huomiota sopimuksen ehtoihin, kuluihin sekä maksuaikatauluun, jotta yllätyksiltä vältytään ja talous pysyy hallinnassa.

Kuukausierän suuruus ja maksuaika

Kuukausierän suuruuteen vaikuttaa hankkimasi tuotteen hinta sekä mahdollisesti sovittu vakuusmaksu.

Tyypillisesti osamaksujärjestelyssä maksetaan kiinteä summa kuukausittain, jolloin maksuajan pituus riippuu kokonaissummasta ja kuukausierästä.

Esimerkiksi jos ostat 800 euroa maksavan puhelimen, voit valita 12 kuukauden maksuajan, jolloin maksat kuukaudessa noin 66,67 euroa.

Korko, kulut ja muut maksut

Osamaksussa on tärkeä huomioida, että siitä aiheutuu lisäkuluja kuten korot ja mahdolliset avaus- ja laskutuskulut.

Jotkin sopimukset saattavat tarjota korottoman maksuajan, mutta usein niihin lisätään kuukausittaisia laskutuskuluja.

Liittyvät maksut vaikuttavat maksamaasi kokonaissummaan ja saattavat nostaa tuotteen kokonaishintaa merkittävästi.

Maksuehdot ja seuraukset myöhästymisestä

Osamaksulla puhelimen hankkiessasi sinun tulee ehdottomasti perehtyä maksuehtoihin. Selvitettäessä huomaat, mitä tapahtuu, jos maksu myöhästyy.

Tyypillisiä seurauksia ovat viivästyskorot sekä mahdolliset muistutusmaksut, jotka voivat kasvattaa velkasummaasi. Toistuvat myöhästymiset vaarantavat luottotietosi.

Kun suunnittelet ostoksia osamaksulla, on vaihtoehtoisten rahoitusratkaisujen vertailu hyödyllistä. Esimerkiksi Joustoluotto.com voi tarjota kilpailukykyisen lainavaihtoehdon osamaksun sijaan.

Ostaminen osamaksulla vs. muut maksutavat

Hankkiessasi uuden puhelimen, on tärkeää ymmärtää eri maksuvaihtoehtojen erot ja taloudelliset seuraukset.

Osamaksu verrattuna kokonaismaksuun

Kun maksat puhelimen kokonaan etukäteen, sinun ei tarvitse huolehtia lisämaksuista tai koroista.

Osamaksulla maksat puhelimesta pienemmissä erissä, yleensä kuukausittain. Sinun tulee olla tietoinen, että osamaksusopimuksessa voi olla korkoa tai muita kuluja, jotka voivat tehdä lopullisesta summasta suuremman kuin puhelimen yhden kerran maksamisesta koituisi.

Osamaksu verrattuna vuokraamiseen tai leasingiin

Leasing tai vuokraaminen on toinen vaihtoehto, jossa maksat käyttöoikeudesta tietyn ajan, esimerkiksi vuoden tai kahden.

Kun sopimus päättyy, puhelin palautuu tai voit jatkaa sopimusta. Toisin kuin osamaksulla, sinulla ei ole lain määräämää omistusoikeutta laitteeseen ennen kuin kaikki erät on maksettu.

Vertailu kulutusluottoihin

Voit myös harkita kulutusluoton ottamista, joka mahdollistaa puhelimen ostamisen heti kokonaan.

Kulutusluotoissa etuna on monesti kiinteät kuukausierät ja selkeä takaisinmaksuaika. Huomaathan, että lainan korko ja muut kulut vaikuttavat sen kokonaiskustannuksiin.

Voit kilpailuttaa lainan tarjoajia, kuten Joustoluotto.com, jolloin löydät itsellesi edullisen luoton helposti.

Usein kysytyt kysymykset

Kun harkitset puhelimen hankintaa osamaksulla, tiettyihin yksityiskohtiin on hyvä perehtyä huolellisesti. Alta löydät vastauksia kolmeen usein kysyttyyn kysymykseen, jotka liittyvät osamaksusopimuksen muuttamiseen, vakuusmaksun palautuskäytäntöihin sekä osamaksun vaikutuksiin luottotietoihin.

Osamaksusopimuksen muuttaminen

Jos haluat muuttaa osamaksusopimuksen ehtoja, kuten maksuaikataulua, sinun on oltava yhteydessä rahoitusyhtiöön.

Muutokset ovat mahdollisia, mutta ne edellyttävät usein uuden sopimuksen tekoa. Apua muutosprosessiin saat ottamalla yhteyttä rahoittajan asiakaspalveluun.

Kannattaa vertailla myös Joustoluotto.comin tarjoamia lainaehtoja, jotka voivat olla joustavampi vaihtoehto osamaksulle.

Vakuusmaksun palautuskäytännöt

Mikäli sopimuksessa on vakuusmaksu, se toimii takuuna osamaksusopimuksen noudattamiselle.

Vakuusmaksua voi olla sovittu palautettavaksi sopimuksen päättyessä, mikäli kaikki maksut on hoidettu ajallaan.

Jos vakuusmaksun palautuksessa on kuitenkin ongelmia, tarkista sopimuksestasi palautuskäytännöt ja ota tarvittaessa yhteydessä rahoitusyhtiöön.

Osamaksun vaikutus luottotietoihin

Osamaksun maksuerien hoitaminen ajallaan on tärkeää. Maksamattomat erät saattavat vaikuttaa luottotietoihisi.

Huolehdi sopimuksen mukaisista maksuista, ettei luottotietoihisi tule merkintöjä. Merkinnät voivat vaikeuttaa tulevaisuudessa esimerkiksi asunnon tai muiden palveluiden hankintaa.

Vertaile myös lainavaihtoehtoja. Esimerkiksi Joustoluotto.com voi tarjota kilpailukykyisiä korkoja ja ehtoja.