Takuuvuokra laina - Hae vuokravakuuslaina!

Vuokravakuus on mahdollista rahoittaa lainalla. Hae vuokravakuuslaina usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Lue lisää.

takuuvuokra laina - vuokravakuus laina
Suomi (Zmarta)

Esimerkki lainakustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Joustoluotto.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki luotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Joustoluotto.comin yhteistyökumppani.

Säästä Joustoluotto.comin avulla, kuten tuhannet muut ovat tehneet

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Näin Joustoluotto.com kilpailutus toimii

hakemus

1. Täytä lainahakemus

Täytä maksuton hakemus muutamassa minuutissa.

vertaile

2. Vertaa lainatarjouksia

Kilpailutus tehdään usean eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras vaihtoehto.

Mistä vuokravakuus – Takuuvuokralaina voi auttaa?

Takuuvuokra, jota myös vuokravakuudeksi kutsutaan, on turvatoimi, joka toimii vuokranantajan etujen turvaamisena.

Se on tietty summa, yleensä yhden tai kolmen kuukauden vuokraa vastaava rahamäärä, jonka maksat vuokranantajan tilille rikkoontuneiden sopimusehtojen tai maksamattomien vuokrien varalta.

Tämä kertaluonteinen maksu tulee suorittaa useimmiten ennen kuin muutat uuteen vuokra-asuntoon, mikä voi olla haastavaa jos varat ovat rajalliset.

Vuokravakuuslaina on yksi ratkaisu, kun oma talous ei kata takuuvuokran hetkellistä tarvetta.

Se on laina, jonka voit ottaa rahoittaaksesi takuuvuokran ja sitä tarjoavat useat rahoituspalvelut.

Lainasummat ja laina-ajat vaihtelevat tarjoajasta riippuen, mahdollistaen räätälöidyn lainan eri tarpeisiin.

Yleisesti lainan määrä voi liikkua 500 ja 60 000 euron välillä, ja takaisinmaksuaika voi vaihdella yhdestä kuukaudesta jopa viiteentoista vuoteen.

Koska lainaehdot, kuten nimelliskorko ja todellinen vuosikorko, eroavat toisistaan, on tärkeää kilpailuttaa vuokravakuuslaina huolellisesti.

Joustoluotto.com tarjoaa mahdollisuuden vertailla eri lainavaihtoehtoja, jotta löydät itsellesi sopivimman ratkaisun takuuvuokran rahoittamiseen.

Hyödyntämällä kilpailutuspalvelua voit saada yleiskatsauksen markkinoilla olevista lainoista ja valita taloudellisesti järkevimmän vaihtoehdon.

Mikä on vuokravakuus?

Vuokravakuus on turvamekanismi vuokrasuhteessa, jonka vuokranantaja vaatii ennen asunnon avainten luovutusta. Se on yleensä 1-3 kuukauden vuokran suuruinen summa.

Vuokravakuuden merkitys vuokrasuhteessa

Vuokravakuus toimii vakuutena vuokranantajalle siitä, että vuokralainen noudattaa vuokrasopimuksen ehtoja. Se kattaa mahdolliset vuokran maksun laiminlyönnit ja asunnolle aiheutetut vahingot. Vuokravakuuden olemassaolo vahvistaa molempien osapuolten välistä luottamusta.

Eri muodot vuokravakuudelle

Vuokravakuus voidaan järjestää usealla eri tavalla. Se voi olla:

 • Käteisvakuus: Vuokralainen maksaa sovitun vakuussumman suoraan vuokranantajalle.
 • Pankkivakuus: Vuokralainen sijoittaa vakuussumman pankin hallinnoimalle vakuustilille.
 • Henkilötakaus: Kolmas osapuoli sitoutuu vastaamaan vuokralaisen velvoitteista.

Vuokravakuustilin yleiskatsaus

Vuokravakuustili on erityinen tili pankissa, jonne vuokravakuus maksetaan ja jota hallinnoi pankki. Vuokranantaja voi saada tilin varat käyttöönsä ainoastaan, mikäli vuokralainen ei noudata vuokrasopimusta. Vuokrasuhteen päätyttyä vuokravakuus palautetaan vuokralaiselle, mikäli vuokra-asiat ovat kunnossa.

Vuokravakuuslainan perusteet

Vuokravakuuslaina tarjoaa rahoitusvaihtoehdon takuuvuokran maksamiseen ilman, että sinun täytyy sitoa suuria summia omasta pääomastasi.

Takuuvuokran lainan määritelmä

Takuuvuokra laina eli vuokravakuuslaina on korvamerkitty lainatuote, joka on suunniteltu erityisesti vuokra-asunnon takuuvuokran kattamiseen. Takuuvuokra on summa, jonka tulee olla vuokranantajan turvana mahdollisten vuokranmaksujen laiminlyöntien tai asunnolle aiheutuneiden vahinkojen varalta. Laina on usein 1-3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Kuinka hakea vuokravakuuslainaa?

Lainaa voi hakea useista rahoituslaitoksista, ja se käsittää yleensä vakuudettoman kulutusluoton. Vuokravakuuslainaa haettaessa tulee vertailla eri lainanmyöntäjien korkoja ja ehtoja.

Jotta löydät itsellesi sopivan vuokravakuuslainan, voit käyttää hyväksesi kilpailuttamispalveluita kuten Joustoluotto.com.

Vuokravakuuden ja takuuvuokran eroavaisuudet

Vaikka termit vuokravakuus ja takuuvuokra saatetaan käyttää vaihtelevasti, ne viittaavat yleensä samaan käsitteeseen: taloudelliseen turvaan, jonka vuokralainen asettaa vuokranantajan hyväksyttäväksi. Eroavaisuus on terminologiassa, mutta käytännössä molemmat turvaavat vuokranantajan vuokrasuhteen eri riskeiltä.

Takuuvuokran maksaminen ja palauttaminen

Takuuvuokra on vakuus, joka turvaa vuokranantajaa vahinkojen ja vuokranmaksun mahdollisen laiminlyönnin varalta. Tämä vakuus maksetaan yleensä vuokrasuhteen alussa ja palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, mikäli asunnolle ei ole aiheutettu vahinkoja.

Milloin ja miten takuuvuokra maksetaan?

Takuuvuokra maksetaan yleensä ennen vuokrasuhteen alkamista. Tavallisesti sen suuruus on 1-3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Maksun voi suorittaa joko suoraan vuokranantajan tilille tai pankin erilliseen vuokravakuustilille.

Joskus takuuvuokran maksamiseen voi tarvita lainaa, erityisesti jos edellinen vuokravakuus ei ole vielä palautettu.

Tällöin joustoluotto voi olla sopiva vaihtoehto maksaa takuuvuokra, ja voit kilpailuttaa lainat Joustoluotto.comin avulla.

Vuokrasuhteen päätyttyä tapahtuva palautusprosessi

Kun vuokrasuhde päättyy, maksetaan takuuvuokra takaisin, mikäli vuokrasopimuksen ehdot on täytetty ja asunto palautetaan samassa kunnossa kuin se vuokrattaessa oli.

Vuokranantajalla on yleensä 1 kuukausi aikaa palauttaa takuuvuokra vuokrasuhteen päätyttyä.

Jos asunnossa havaitaan vaurioita, joista vuokralainen on vastuussa, voi vuokranantaja pidättää takuuvuokrasta korvausta näiden vahinkojen kattamiseen.

Vuokravakuuslainan ehdot ja kustannukset

Vuokravakuuslaina on rahoitusväline, joka helpottaa vuokravakuuden maksamista vuokranantajalle. Laina voi kattaa yhdestä kuukaudesta jopa kolmeen kuukauden vuokraa vastaavaa summaa.

Yleiset ehdot vuokravakuuslainalle

Vuokravakuuslainaa haettaessa tulee sinulla olla säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Lainasumma voi vaihdella tavallisesti noin 50060 000 euroa, mikä on kohdennettu suoraan vuokravakuuden maksuun vuokranantajan tilille tai pankin vuokravakuustilille.

 • Ikäraja: Yleensä lainan hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias.
 • Tulot: Säännölliset tulot ovat edellytys lainan myöntämiselle.
 • Luottotiedot: Hakijalla tulee olla moitteettomat luottotiedot.
 • Laina-aika: Tyypillisesti yksi kahteen vuoteen, mutta voi olla pidempikin.

Vuokravakuuslainan kustannukset ja maksuaikataulu

Lainan kustannuksiin vaikuttavat useat tekijät. Niihin kuuluvat nimelliskorko, maksuaikataulu, sekä mahdolliset avausmaksut ja tilinhoitomaksut.

Esimerkki lainan kustannuksista:

Lainasumma Nimelliskorko Todellinen vuosikorko Maksuaika Avausmaksu Tilinhoitomaksu/kk
15 000 € 6,99 % 7,9 % 10 vuotta 0 € 5 €

Nimelliskorko voi vaihdella 4,68 % – 20 % välillä. Lainan muut kustannukset ovat korkeintaan 150 € vuodessa. Maksuaikataulu on joustava, salliessa 1 – 18 vuoden laina-ajan valinnan.

Kun tarvitset vuokravakuuslainaa, kannustetaan sinua vertailemaan eri lainatarjouksia Joustoluotto.comin kautta. Kilpailuttamalla löydät itsellesi sopivimman lainan, sekä kustannustehokkaimman vaihtoehdon takuuvuokraan.

Vuokravakuuslainan vaihtoehdot ja palveluntarjoajat

Kun tarvitset rahoitusta vuokra-asunnon vakuutta varten, on useita palveluntarjoajia ja lainavaihtoehtoja, joista valita. On tärkeää tarkastella eri vaihtoehtoja huolellisesti ja löytää sopivin ratkaisu omaan taloustilanteeseesi.

Kela ja takuuvuokra rahana

Kela tarjoaa mahdollisuuden saada takuuvuokraa rahana, mikäli olet oikeutettu asumistukeen. Tämä vaihtoehto vaatii yleensä, että muut rahoitusvaihtoehdot eivät ole käytettävissä.

 • Ehdot: Selvitä Kelan ehdot ja tarvittavat asiakirjat ennen hakemuksen tekemistä.
 • Hakuprosessi: Hakemuksen voi tehdä Kelan verkkosivujen kautta tai paikan päällä toimistossa.

Vuokravakuus pankista ja muista rahoituslaitoksista

Voit hakea vuokravakuutta pankista tai muista rahoituslaitoksista. Näissä laina myönnetään yleensä vakuudettomana lainana.

 • Lainaehdot: Korot ja lainaehdot vaihtelevat, joten on suositeltavaa vertailla eri tarjoajien ehtoja.
 • Kilpailutus: Joustoluotto.com auttaa kilpailuttamaan lainat, joten harkitse palvelun käyttöä parhaan mahdollisen lainadiilin löytämiseksi.

Vuokratakuupalvelut verkossa

Verkossa toimivia vuokratakuupalveluita on useita, ja ne kilpailuttavat vuokravakuuslainasi puolestasi.

 • Toimintaperiaate: Saat useita lainatarjouksia ilmaiseksi, mikä helpottaa sopivimman palvelun valitsemista.
 • Nopeus: Verkkopalvelujen kautta lainaprosessi on usein nopeampi kuin perinteisissä rahoituslaitoksissa.

Vuokravakuus vuokranantajan näkökulmasta

Vuokranantajalle vuokravakuus on olennainen osa vuokrasuhdetta, sillä se toimii turvana monenlaisia tilanteita varten.

Vuokravakuuden sijoittaminen

Kun vastaanotat vuokravakuuden, voit sijoittaa sen erilliselle vuokravakuustilille tai vuokranantajan tilille. Sijoittaminen erilliselle tilille mahdollistaa vakuuden säilymisen koskemattomana vuokrasuhteen ajan. Näin vuokravakuus säilyy varmasti erillään omista varoistasi, ja sen hallinnointi on helpompaa sekä sinulle että vuokralaiselle.

Vuokrasuhteen aikainen takuuvuokran käsittely

Vuokrasuhteen aikana vuokravakuutta voidaan käyttää korvauksena, jos vuokralainen jättää vuokransa maksamatta tai aiheuttaa asunnolle vahinkoja. Vuokranantajana sinulla on oikeus pidättää takuuvuokrasta kuukausittainen vuokra tai korjauskulut, mutta muista, ettei vuokravakuutta saa käyttää muuhun tarkoitukseen.

Vuokravakuuslainan kesto ja irtisanomisehdot

Kun harkitset lainan ottamista vuokravakuutta varten, on tärkeää ymmärtää lainan voimassaoloaika ja miten vuokravakuus voidaan irtisanoa. Nämä seikat vaikuttavat suoraan vuokrasuhteesi joustavuuteen ja taloudelliseen sitoutumiseesi.

Lainan voimassaoloaika ja vuokrasuhteen kesto

Vuokravakuuslainan voimassaoloaika on yleensä sidoksissa vuokrasopimuksen kestoon. Laina-aika voi vaihdella tyypillisesti 1-15 vuoden välillä. Ennen lainan hakemista on tärkeää varmistaa, että laina-aika vastaa vuokrasuhteen odotettua kestoa. Esimerkiksi, jos vuokrasopimuksesi on määräaikainen, kannattaa valita laina, jonka takaisinmaksuaika on yhteneväinen vuokrasopimuksen kanssa.

Vuokravakuuden irtisanominen ja purkuehdot

Vuokravakuus on tarkoitettu turvaamaan vuokranantajalle mahdolliset vuokranmaksun laiminlyönnit ja asunnon mahdolliset vahingot.

Jos vuokrasuhde päättyy ennenaikaisesti, sinun on neuvoteltava vuokranantajan kanssa vuokravakuuden palautuksesta. Vuokravakuuslaina tulee silloin yleensä maksaa pois kertakorvauksena, mikäli lainan ehdot niin määräävät. Asuntoon liittyvien velvoitteiden laiminlyönti voi johtaa vuokravakuuden menetykseen.

Lainavertailu on viisasta toteuttaa huolellisesti, jotta löydät itsellesi sopivimmat ehdot.

Kilpailuta lainaa takuuvuokraan kätevästi esimerkiksi Joustoluotto.comin kautta. Näin voit löytää edullisen ja joustavan ratkaisun vuokravakuuden rahoittamiseen.