Asuntolainan kilpailutus - Nopea asuntolainahakemus (10 min)

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa. Kilpailuta asuntolainan marginaali usean pankin kesken ja valitse paras asuntolainatarjous. Lue lisää.

asuntolaina
Suomi (Zmarta)

Esimerkki lainakustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Joustoluotto.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki luotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Joustoluotto.comin yhteistyökumppani.

Säästä Joustoluotto.comin avulla, kuten tuhannet muut ovat tehneet

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Näin Joustoluotto.com kilpailutus toimii

hakemus

1. Täytä lainahakemus

Täytä maksuton hakemus muutamassa minuutissa.

vertaile

2. Vertaa lainatarjouksia

Kilpailutus tehdään usean eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras vaihtoehto.

Asuntolaina

Asuntolaina on yksi tärkeimmistä taloudellisista sitoumuksista, jonka sinun tulee tehdä elämäsi aikana. Se on pitkäaikainen lainasopimus, jonka avulla voit rahoittaa oman kotisi hankinnan.

Asuntolainaa haettaessa on tärkeää huomioida lainan korko, laina-aika ja mahdolliset lisäpalvelut. Niihin kuuluvat lainaturvavakuutukset ja lyhennysvapaat, jotka voivat tarjota joustavuutta taloudellisessa suunnittelussasi.

Pankit tarjoavat useita eri asuntolainavaihtoehtoja, jotta löytäisit juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivan ratkaisun.

Laina-aika voi venyä jopa 30 vuoteen, ja sinulla on usein mahdollisuus säätää lainasi kuukausierää.

Kun olet asuntolainan tarpeessa, on hyödyllistä vertailla eri pankkien tarjouksia löytääksesi kilpailukykyisen hinnan ja palvelut, jotka sopivat tarpeisiisi.

Joustoluotto.com voi auttaa sinua kilpailuttamaan asuntolainan, jolloin näet helposti eri pankkien tarjoamat vaihtoehdot.

Panosta aikaa lainan ehtojen ja korkojen vertailuun, sillä se voi säästää sinulle huomattavan summan rahaa pitkällä tähtäimellä.

Lainan kilpailuttaminen on usein vaivatonta ja se voi tuoda lisäarvoa asuntolainasi ehtoihin.

Asuntolainan kilpailutus kannattaa

Kilpailuttamalla asuntolainan voit löytää markkinoiden edullisimman koron ja parhaat lainaehdot. Joustoluotto.com tarjoaa helpon tavan vertailla eri pankkien asuntolainatarjouksia.

Asuntolainan määritelmä

Asuntolaina on laina, jonka tarkoitus on rahoittaa asunnon hankintaa. Laina on yleensä pitkäaikainen sitoumus, ja se on vakuudellinen, jolloin vakuutena käytetään yleensä ostettavaa kiinteistöä.

Asuntolainan ehdot

Asuntolainan ehdot käsittävät muun muassa:

 • Takaisinmaksuaika, joka voi vaihdella useasta vuodesta jopa muutamaan kymmeneen vuoteen.
 • Koron, joka voi olla kiinteä tai vaihtuva.
 • Mahdolliset lisäpalvelut, kuten korkokatto tai tilinhoitomaksut.

Tärkeä osa asuntolainan ehtoja on todellinen vuosikorko, joka sisältää lainan koron lisäksi kaikki lainaan liittyvät kulut.

Asuntolainan marginaali

Asuntolainan marginaali on pankin perimä korko Euriborin tai muun viitekoron päälle. Hyvä asuntolainan marginaali on yksilöllinen, mutta yleensä mitä pienempi marginaali, sitä edullisempi laina kokonaisuudessaan.

Etsiessäsi asuntolainaa, vertaile lainatarjouksia myös marginaalin perusteella, sillä se vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin pitkällä tähtäimellä.

Asuntolainan hakeminen

Asuntolainan hakeminen on prosessi, joka vaatii tarkkuutta ja valmistautumista. Sinun on hyvä olla perillä omista rahoituksellisista valmiuksistasi ja mahdollisuuksistasi saada lainaa ennen hakemuksen täyttämistä.

Hakuprosessi ja vaatimukset

Asuntolainahakemus aloittaa lainaneuvottelut pankin kanssa. Voit aloittaa hakemisen jo ennen kohteen löytymistä, mikä auttaa sinua hahmottamaan budjettisi. Asuntolainahakemuksen olennaisia tietoja ovat:

 • Tulot: Kuukausittaiset nettotulot.
 • Säästöt: Mahdolliset aiemmat säästöt.
 • Muut menot: Nykyisten lainojen kuukausierät ja muut sitoumukset.

Hakuprosessin vaiheet:

 1. Täytä sähköinen asuntolainahakemus tarkasti.
 2. Varmista, että käytössäsi on tarvittavat tunnistautumisvälineet, kuten pankkitunnukset.

Asuntolainan saaminen

Sinun tulee ymmärtää paljonko asuntolainaa voit saada, joka perustuu muun muassa tulosi suuruuteen ja lainanottokykyysi. Nyrkkisääntönä lainaa voidaan myöntää noin 4-5 kertaa vuosituloihisi nähden.

On tärkeää, että vertailet lainatarjouksia eri pankeilta ja kilpailutat asuntolainasi esimerkiksi Joustoluotto.comin kautta, jotta löydät parhaat mahdolliset ehdot ja korot.

Ensiasunnon ostajille suunnatut neuvot

Ensiasunnon ostajan on hyvä tutustua markkinoille suunnattuihin erityisehtoihin, kuten mahdollisuuteen saada ensimmäinen laina ilman toimitusmaksua. Tämä voi tarjota merkittäviä säästöjä lainan kuluissa.

Ole tietoinen myös ensiasunnon ostajalle suunnatuista lainoista, jotka voivat tarjota parempia ehtoja ja lisätukea ensiasunnon hankintaan.

Asuntolainan kilpailuttaminen

Kilpailuttamalla asuntolainan varmistat itsellesi edullisimmat lainaehdot. Järkevä kilpailutus voi säästää sinulle tuhansia euroja laina-aikana.

Kilpailuttamisen prosessi

Aloita asuntolainan kilpailutus keräämällä tarvittavat dokumentit ja tiedot. Oleellisia tietoja ovat muun muassa:

 • Tulotiedot: kuukausittaiset tulot ja menot
 • Vakuudet: mahdolliset muut omistuksesi ja vakuudet
 • Asunnon tiedot: arvio asunnon hinnasta ja sijainnista

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen voit lähettää sen useille pankeille. Joustoluotto.com tarjoaa helpon tavan kilpailuttaa lainasi.

Asuntolainan tarjoukset ja vertailu

Kun olet saanut pankilta lainatarjoukset, on aika vertailla niitä. Tärkeitä vertailukohtia ovat:

 • Korko: Viitekorko ja marginaali
 • Lainakulut: Tilinhoitomaksut ja muut kulut

Älä keskity pelkästään marginaaliin, vaan huomioi kokonaisuus. Päätöksenteossa Joustoluotto.com auttaa näkemään eri pankkien tarjoukset rinnakkain.

Pankkien kilpailutus

On suositeltavaa pyytää lainatarjouksia sekä omasta pankistasi että muista pankeista. Tarkastele tarjouksia kokonaisvaltaisesti, huomioiden erityisesti:

 • Korko: Tarjouksen korkoprosentti voi vaihdella pankkien välillä
 • Palvelut: Pankkien tarjoamat lisäpalvelut ja lainojen joustavuus

Muista, että lainan kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, ja voit vapaasti valita sinulle sopivimman pankin tarjouksista. Joustoluotto.com voi helpottaa sinua tässä prosessissa tarjoamalla selkeän vertailun eri pankkien asuntolainatarjouksista.

Asuntolainan kustannukset

Asuntolainan kokonaiskustannukset muodostuvat erilaisista maksuista, joita tarkastelemalla voit löytää edullisimman ratkaisun. Käymme läpi korot, marginaalit ja muut lainan kustannukset, jotka vaikuttavat asuntolainan hintaan.

Korkojen ja marginaalien vertailu

Asuntolainan korko koostuu viitekorosta, kuten 12 kuukauden Euriborista, sekä pankin määrittelemästä marginaalista. Korkojen vertailu ja marginaalin kilpailutus ovat keskeisiä keinoja hakea halvin asuntolaina.

 • Viitekorko: Usein esimerkiksi 12 kk Euribor
 • Marginaali: Pankkikohtainen, neuvoteltavissa

Korkojen vaihtelu voi merkitä suuria eroja kokonaiskustannuksissa, joten kilpailuttaminen on suositeltavaa. Joustoluotto.com tarjoaa mahdollisuuden vertailla asuntolainatarjouksia.

Asuntolainan muut kulut

Asuntolainaan lisätään usein muitakin kuluja, joiden suuruus vaihtelee tarjoajien välillä. Näitä ovat mm. tilinhoitomaksut, nostopalkkiot ja mahdolliset lisävakuutuksen kustannukset.

 • Tilinhoitomaksu: Kuukausittainen maksu lainan hallinnoinnista
 • Nostopalkkio: Lainasumman nostosta perittävä palkkio

Näiden kulujen huomioiminen antaa kattavamman kuvan lainan kokonaiskustannuksista ja auttaa vertailemaan eri lainatarjousten todellisia vuosikorkoja.

Lainan perustamiskulut

Lainan perustamiskulut maksat kerran asuntolainan alussa. Ne voivat sisältää esimerkiksi arviointikuluja, toimitusmaksuja tai lainanhoitajan palkkion. Perustamiskuluissa voi olla huomattavia eroja pankkien välillä.

Ne tulee ottaa mukaan kustannusvertailussa, kun etsit itsellesi sopivinta ja edullisinta asuntolainaa.

Näiden elinkustannusten huolellinen vertailu ja kilpailutus voivat johtaa merkittäviin säästöihin laina-ajan kuluessa. Joustoluotto.com voi auttaa sinua löytämään parhaan asuntolainan tarpeisiisi sopivimmilla ehdoilla.

Asuntolainan takaisinmaksu

Asuntolainan takaisinmaksu on prosessi, jossa maksat lainan pääoman ja korot takaisin sovitun aikataulun mukaan. Valittu takaisinmaksutapa vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja lainan kokonaiskustannuksiin pitkällä aikavälillä.

Lainan takaisinmaksutavat

On tärkeää vertailla eri takaisinmaksutapoja, jotta löytäisit juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Annuiteetti (tasaerä) takaa sen, että maksat aina samansuuruisen erän koko laina-ajan. Toisaalta tasalyhennyksessä lyhennät lainaa aluksi suuremmilla erillä, mutta maksuerät pienenevät ajan myötä korkojen laskiessa.

 • Annuiteetti: Sama maksuerä koko laina-ajan, muuttuvat korot voivat muuttaa laina-aikaa.
 • Tasalyhennys: Lyhennysosa pysyy samana, mutta kokonaismaksuerä pienenee, kun koron osuus laskee.

Asuntolainan lyhentäminen

Asuntolainaa lyhennetään kuukausittain.

Pitkä asuntolaina voi helpottaa kuukausittaista talouden hallintaa pienemmillä maksuerillä, mutta kokonaiskustannukset voivat olla suuremmat pitkän laina-ajan vuoksi. Lainan kilpailuttaminen voi tuoda säästöjä, ja tässä Joustoluotto.com voi olla avuksi löytämässä edullisimman vaihtoehdon.

 • Pitkä laina-aika tarkoittaa usein suurempia kokonaiskuluja.
 • Kilpailuttamalla voit löytää edullisemman koron ja paremmat lainaehdot.

Erityistilanteet ja lisätietoja

Tässä osiossa käsitellään asuntolainaan liittyviä poikkeustilanteita ja annetaan syventävää tietoa, jotka voivat vaikuttaa asuntolainan hakuprosessiin ja ehtoihin.

Asuntolaina ilman omaa rahoitusta

Suomessa asuntolainan määrä saa yleensä olla korkeintaan 85% asunnon arvosta. Tämä tarkoittaa, että oma rahoitusosuus on oltava vähintään 15%.

Asuntolaina ilman omaa rahoitusta on haasteellinen, mutta ettei täysin mahdoton. Joissakin tapauksissa voit hyödyntää esimerkiksi vanhempien asuntoa lisävakuutena tai erityisjärjestelyjä Säästöpankin ja muiden rahoittajien kautta.

Vanhan asuntolainan kilpailutus

Asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa, sillä lainaehtojen ja korkojen vaihtelu saattaa johtaa merkittäviin säästöihin vuositasolla.

Voit pyytää useiden pankkien tarjouksia nykyiselle lainallesi ja verrata niitä. Käyttämällä palveluita, kuten Joustoluotto.com, saat kätevästi useiden pankkien tarjoukset samanaikaisesti.

Asuntolainan uudelleenjärjestely

Elämäntilanteen muuttuessa voi oman asuntolainan ehdot vaatia päivitystä. Lainan ehdoissa tulee huomioida annuiteettilainan ominaisuudet. Niihin kuuluvat esimerkiksi kiinteä laina-aika ja tasaiset kuukausierät sen hetkisen korkotason mukaisesti.

Korkojen vaihtelu vaikuttaa kuukausierän suuruuteen, mutta laina-aika pysyy samana. Lainan uudelleenjärjestely voi tarjota paremmat ehdot ja joustavuuden maksusuunnitelmaan.