Matka osamaksulla vai lainalla (korko 4,19-20%)?

Unohda matka osamaksulla! Rahoita matkasi kilpailutetulla lainalla osamaksun sijaan. Joustoluotto.com on suomalainen palvelu, jonka avulla saat lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Lue lisää.

matka osamaksulla
Suomi (Zmarta)

Esimerkki lainakustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Joustoluotto.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki luotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Joustoluotto.comin yhteistyökumppani.

Säästä Joustoluotto.comin avulla, kuten tuhannet muut ovat tehneet

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Näin Joustoluotto.com kilpailutus toimii

hakemus

1. Täytä lainahakemus

Täytä maksuton hakemus muutamassa minuutissa.

vertaile

2. Vertaa lainatarjouksia

Kilpailutus tehdään usean eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras vaihtoehto.

Voit myös hakea lainaa osamaksun sijaan

Matkustaminen on suosittu tapa päästä irti arjesta ja kokea uusia elämyksiä. Moni varaa matkan ja rahoittaa sen osamaksulla, joka tarjoaa joustavuutta matkan rahoitukseen.

Tämä tarkoittaa, että voit varata ja nauttia matkastasi nyt ja maksaa kustannukset osissa. Osamaksu on tarjolla useiden matkanjärjestäjien ja rahoitusyhtiöiden, kuten Klarnan, kautta.

Loma osamaksulla voi olla houkutteleva valinta silloin, kun et halua tai et pysty maksamaan koko matkan hintaa kerralla. Se tarjoaa mahdollisuuden levittää kustannuksia useammalle kuukaudelle ja näin ollen pienentää kuukausittaista taloudellista taakkaasi.

Kuitenkin, on tärkeää muistaa, että osamaksu sisältää usein korkoja ja muita kuluja, jotka voivat tehdä lopullisesta matkan hinnasta korkeamman.

Ennen kuin päätät hyödyntää osamaksuvaihtoehtoa, on suositeltavaa vertailla eri matkanjärjestäjien ja rahoitusvaihtoehtojen kustannuksia. Voit kilpailuttaa markkinoiden vaihtoehdot ja tarkastaa saatavilla olevat lainatuotteet, kuten Joustoluotto.com kilpailuttamat joustoluotot, jotka voivat osoittautua kustannustehokkaammaksi ratkaisuksi pitkällä aikavälillä.

Valitsemalla oikean rahoitustavan varmistat, että matkustuskokemuksesi pysyy miellyttävänä ja taloutesi tasapainoisena.

Rahoita matkat osamaksun sijaan lainalla

Kun suunnittelet matkaa, osamaksu voi tuntua kätevältä vaihtoehdolta. Kuitenkin, vaihtoehtoisesti voit harkita matkan rahoittamista lainalla.

Lainan avulla voit maksaa matkan kerralla ja nauttia lomasta ilman osamaksusopimuksen huolia.

Oletko tutustunut eri rahoitusvaihtoehtoihin? Tässä muutamia hyötyjä valittaessa lainaa osamaksun sijaan:

 • Kertamaksu: Voit suorittaa matkan maksun heti, mikä usein auttaa välttämään piilotettuja kuluja.
 • Selkeät ehdot: Lainasopimuksestasi ilmenee selvästi takaisinmaksuaikataulu, korot ja muut lainan kustannukset.
 • Joustavuus: Voit itse päättää lainan määrän ja takaisinmaksuajan tarpeesi mukaan.

Lainan kilpailuttaminen on syytä tehdä huolella. Joustoluotto.com auttaa sinua löytämään edullisen lainan matkalle. Kun kilpailutat lainat, saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia, mistä valita itsellesi sopivimman.

Vertailtavat aspektit:

 • Korko: Kilpailuttamalla voi löytyä alhaisempi korko.
 • Lyhennysaika: Laina-aika saattaa olla joustavampi kuin osamaksulla.
 • Kuukausierän suuruus: Pääset itse räätälöimään sinulle sopivan kuukausierän.

Kannattaako matka ostaa osamaksulla vai lainalla?

Kun suunnittelet matkaa, on tärkeää miettiä rahoitusvaihtoehtoja: maksatko matkan osamaksulla vai otatko lainan. Kumpikin vaihtoehto tarjoaa erilaista joustavuutta ja hallintaa matkabudjettiisi, mutta tietoinen päätös voi säästää sinua pitkällä tähtäimellä.

Budjetointi ja rahoituksen hallinta

Osamaksulla matkaostosten jakaminen pienempiin eriin voi auttaa budjetin hallinnassa. Lainan ottaminen taas saattaa tarjota paremmat korot ja maksuehdot. Vertaile eri lainapalveluita, kuten Joustoluotto.com, löytääksesi sinulle parhaiten sopivan rahoitusvaihtoehdon.

Joustavuus maksusuunnitelmissa

Osamaksujärjestelyt tarjoavat joustavuutta maksuaikatauluun, mutta laina antaa usein enemmän hallintaa maksuehtojen suhteen. Voit räätälöidä lainan maksuaikataulun oman taloudellisen tilanteesi mukaisesti.

Matkustaminen ilman täyttä säästöä

Mikäli säästöjä ei ole kertynyt tarpeeksi, osamaksu mahdollistaa matkan varaamisen heti. Lainaa hakiessasi voit saada rahoituksen nopeasti ja lähteä unelmiesi matkalle ilman pitkää odotusta.

Lomamatkan varausmahdollisuudet

Osamaksulla voit varata matkan nopeasti ja vaivattomasti, kun taas lainan avulla voit itse valitsemaan matkan ajankohdan ja kohteen. Usein myös viime hetken tarjoukset ovat hyödynnettävissä molemmissa vaihtoehdoissa.

Kattavat matkapaketit osamaksulla

Monet matkapalveluntarjoajat tarjoavat mahdollisuuden maksaa kattavat matkapaketit, sisältäen lennot ja hotellit, osamaksulla. Tämä voi olla houkutteleva vaihtoehto kaikki yhdellä kertaa ostettaessa.

Osamaksuvaihtoehdot eri palveluntarjoajilta

Eri matkapalveluntarjoajat tarjoavat usein omia osamaksuratkaisujaan. Tutustu vaihtoehtoihin ja vertaa niitä suomalaisen matkapörssin tarjontaan, jotta löydät parhaan vaihtoehdon.

Verkkokauppojen osamaksuratkaisut

Verkkokaupat tarjoavat omia osamaksuratkaisujaan, jotka voivat sisältää erilaiset edut ja ehdot. Varmista, että ymmärrät sopimuksen yksityiskohdat ennen sitoutumista.

Suosituimmat osamaksupalvelut matkailussa

Käytössäsi voi olla useita suosittuja osamaksupalveluita, kuten Klarna tai Afterpay, jotka tarjoavat matkailuun liittyviä rahoituspalveluita. Tunnustele, mikä palvelu sopii parhaiten omiin tarpeisiisi.

Osamaksun vaikutus luottotietoihin

Muista, että osamaksun myöhässä olevat maksuerät voivat vaikuttaa luottotietoihisi. Tästä syystä on tärkeää pitää huomioitavaa rahoituksen hallinta. Harkitse lainaa, jokakin saattaa edistää taloudellista turvallisuuttasi pitkäaikaisesti.

Matkan rahoittaminen osamaksulla

Matkan rahoitus osamaksulla tarjoaa joustavuutta ja hallittavuutta matkan kulujen jakamisessa eri ajankohtiin. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti, jos et halua tai voi maksaa koko summaa kerralla.

Valmisteluvaiheet ennen ostoa

Ennen kuin sitoudut osamaksusopimukseen, suunnittele tarkkaan matkabudjettisi ja selvitä matkasi kokonaishinta. Varmista, että taloudellinen tilanteesi sallii säännöllisten maksuerien suorittamisen sovitun ajan kuluessa.

Osamaksulla maksaessasi kannattaa varautua luottohakemukseen

Osamaksupalvelun käyttö alkaa hakemusprosessilla, jossa sinun tulee täyttää rahoitushakemus. Sinun on esitettävä luotonmyöntäjälle todisteita maksukyvystäsi. Voit hakea lainaa kilpailutettavaksi Joustoluotto.comin kautta, jolloin löydät todennäköisemmin edullisen rahoitusvaihtoehdon.

Lentolippujen ja hotellien varausmenetelmät

Voit varata lentoliput osamaksulla ja hotellin käyttäen eri matkanvarauspalveluita. Ole tietoinen siitä, että osamaksuehdoissa saattaa olla eroja riippuen varaamasi palvelun tarjoajasta.

Osamaksusopimuksen teko ja ehdot

Osamaksusopimuksen teko vaatii sopimusehtojen huolellista läpikäyntiä. Kiinnitä huomiota varsinkin sopimuksen takaisinmaksuaikaan, korkoihin ja muihin kuluihin. Sopimuksen ymmärtäminen minimoi yllätykset ja kertoo sinulle vastuusi.

Maksuerien seuranta ja hallinnointi

Osamaksulla matkustaessasi sinun on pidettävä huolta maksuerien seurannasta ja niiden ajantasaisesta maksamisesta. Tämä hallinnointi on olennaista, jotta säilytät hyvän luottotietostatuksen ja vältyt lisäkuluilta. Maksusuunnitelman noudattaminen on osa vastuullista rahoitusta.

Yleisiä kysymyksiä matkan ostamisesta osamaksulla

Matkan ostaminen osamaksulla voi tarjota joustavuutta budjettiisi. On tärkeää ymmärtää osamaksun ehdot ja mahdolliset riskit.

Tässä osiossa käymme läpi usein kysyttyjä kysymyksiä, nostamme esiin osamaksun riskit ja annamme vinkkejä edullisen osamaksutarjouksen löytämiseen.

Usein kysytyt kysymykset

 • Voiko matkan maksaa osamaksulla? Kyllä voit. Monet matkatoimistot tarjoavat mahdollisuuden maksaa matka osamaksulla. Osamaksuaika on yleensä 3-12 kuukautta.
 • Mitä hyötyjä osamaksulla on? Osamaksu antaa sinulle mahdollisuuden jakaa matkan kustannukset useammalle kuukaudelle. Näin se ei rasita talouttasi yhdellä kertaa.

Osamaksun riskit ja niiden hallinta

 • Mitkä ovat osamaksun riskit? Osamaksulla maksamisen riskit piilevät yllätyksellisissä lisäkuluissa ja korkeissa koroissa. Nämä voivat kasvattaa matkan todellisia kustannuksia.
 • Miten hallita osamaksun riskejä? On tärkeää lukea sopimusehdot huolellisesti ja varmistaa, että ymmärrät kaikki osamaksun ehdot sekä mahdolliset lisäkulut ennen sopimuksen hyväksymistä.

Vinkkejä parhaan osamaksutarjouksen löytämiseen

 • Mitä ottaa huomioon osamaksutarjousta valitessa? Vertaile eri matkatoimistojen osamaksuehtoja ja kustannuksia. Etsi tarjouksia, joissa ei ole piilokuluja ja jotka tarjoavat kohtuulliset korot.
 • Miten löydän edullisesti parhaan osamaksun? Kilpailuta osamaksun sijaan henkilökohtainen laina. Henkilökohtaisella lainalla voi usein saada kustannustehokkaamman ja selkeämmän rahoitusratkaisun. Joustoluotto.com tarjoaa tähän hyviä vaihtoehtoja.